ЗА ЧЛАНОВЕ

/НАГРАДА ЗА РЕЖИЈУ „БОЈАН СТУПИЦА“ АНДРАШУ УРБАНУ


Бијенална награда Удружења драмских уметника Србије, Награда за режију “Бојан Ступица” за 2017. годину, припала је редитељу АНДРАШУ УРБАНУ за представу “РОДОЉУПЦИ” Јована Стерије Поповића (продукција Народног позоришта у Београду).

Трочлани Жири, у саставу: Димитрије Јовановић (председник Жирија), Љиљана Тодоровић и Славко Милановић, одлуку је донео једногласно.

У конкуренцији за Награду била су редитељска остварења, премијерно изведена у Србији, у периоду од 1. априла 2015. до 31. марта 2017.године.

Награда “Бојан Ступица” установљена је 1971. године у знак сећања на знаменитог редитеља, а Андраш Урбан је 32. лауреат овог највишег сталешког признања за режију.

Признање се састоји од бронзане плакете са ликом Бојана Ступице, рад академског вајара Стевана Боднарова, уникатне  дипломе на пергаменту, рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића и од новчаног износа.

Доделу Награде „Бојан Ступица“ помажу Министарство културе и информисања Републике Србије и Секретаријат за културу Града Београда.

Датум свечаног уручења Награде “Бојан Ступица” редитељу Андрашу Урбану биће накнадно утврђен.