ЗА ЧЛАНОВЕ

/НАГРАДА “ЉУБИНКА БОБИЋ” МИЛОШУ ЂОРЂЕВИЋУ

         

Бијенална глумачка награда Удружења драмских уметника Србије, Награда “Љубинка Бобић” за 2017. годину припала је драмском уметнику Милошу Ђорђевићу за улогу Алексе Жуњића у представи “Сумњиво лице” Бранислава Нушића у режији Андраша Урбана (продукција Народног позоришта у Београду) и улогу Рубеоле у представи “Удај се мушки” Дуње Петровић у режији Марије Липковски (продукција: Испад-Центар за интерактивну уметност, Београд).

У конкуренцији за Награду била су глумачка остварења у области комедије, премијерно изведена у Србији, у периоду од 1. септембра 2015. до 31. августа 2017.године. Петочлани Жири, у саставу: Олга Одановић (председница Жирија), Рада Ђуричин, Душанка Глид Стојановић, Горан Јевтић и Ирфан Менсур, разматрао је тринаест номинованих глумачких остварења, а одлуку је донео већином гласова.

Награда “Љубинка Бобић” установљена је 2005. године у знак сећања на знамениту глумицу, а Милош Ђорђевић је шести лауреат овог сталешког признања, након Јелисавете Секе Саблић, Аните Манчић, Даниела Сича, Горана Јевтића и Олге Одановић.

Признање се састоји од бронзане плакете са ликом Љубинке Бобић, рад академског вајара Марине Нићифоровић, уникатне  дипломе на пергаменту, рад академског сликара и сценографа Герослава Зарића и од новчаног износа. Доделу Награде „Љубинка Бобић“ помажу Министарство културе и информисања Републике Србије и Секретаријат за културу града Београда.

Датум свечаног уручења Награде “Љубинка Бобић” глумцу Милошу Ђорђевићу биће накнадно утврђен.