ЗА ЧЛАНОВЕ

/НАГРАДА „МИЛОШ ЖУТИЋ“ ЗА НЕБОЈШУ ГЛОГОВЦА

         
    Жири Удружења драмских уметника Србије за Награду Милош Жутић, одлучио је да је најбоље глумачко остварење у позоришној сезони 2016/2017. улога Хамлета Небојше Глоговца у истоименој представи коју је, по делу Вилијама Шекспира, режирао Александар Поповски у Југословенском драмском позоришту.

            У конкуренцији за Награду била су глумачка остварења премијерно изведена на територији Србије у периоду од 30. јуна 2016. до 30. јуна 2017. године. За награду је предложено седамнаест глумачких остварења, а петочлани Жири у саставу: глумци Нада Шаргин (председница Жирија), Исидора Минић, Анђелика Симић, Радослав Миленковић и драматург Бошко Милин, одлуку је донео већином гласова.           

Награда Милош Жутић установљена је 1994. године. Састоји се од плакете са ликом Милоша Жутића, рад академског вајара Звонка Новаковића, од уникатне дипломе на пергаменту чији је аутор академски сликар и сценограф Герослав Зарић и од новчаног износа.

Доделу Награде Милош Жутић помажу Министарство културе и информисања Републике Србије и Секретаријат за културу града Београда