ludus

 1. FOND SOLIDARNOSTI je osnovan 1990. godine, sa željom da Udruženje dramskih umetnika Srbije (UDUS) odgovori na potrebe finansijski, zdravstveno i socijalno ugroženih kolega i članova njihovih porodica, ali i grupa i pojedinaca izvan branše (npr. prikupljanje pomoći za dečje onkološko odeljenje, za ugrožene u poplavama 2014. i sl).
  U akcijama za Fond solidarnosti i prikupljanju sredstava mogu učestvovati članovi Udruženja svih generacija – neposredno angažovanjem u programima, ali i ličnim finansijskim prilozima, kao i pozorišta, sredstvima od predstava korisnica. Akcije prikupljanja sredstava organizovane su u različitim oblicima – kao gala koncerti Glumci Vama i glumcima, pozorišne predstave-korisnice, aukcije slika i skica pozorišnih kostima i scenografija, itd.
  Odluku o pomoći sredstvima Fonda donosi Predsedništvo, odnosno Komisija Fonda UDUS-a.
  Nažalost, zbog nedostatka finansijskih sredstava, mogućnosti UDUS-a za pomoć iz Fonda solidarnosti poslednjih godina su sve skromnije.

  Dinarska sredstva se uplaćuju na tekući račun UDUS-a broj 200-2711270101033-28, Banka Poštanska štedionica A.D. Beograd, sa naznakom “za Fond solidarnosti“.

  Devizna sredstva se uplaćuju na račun broj 5000106-271127, a prethodno je potrebno tražiti od UDUS-a instrukcije za plaćanje, na mejl udus@udus.org.rs 


 2.  pdf